workshops

BOB SELDERSLAGHS


WORKSHOPS • LEZINGEN • DIALOOG


In het kader van output van mijn onderzoek kun je mij uitnodigen om een workshop of lezing op maat te geven over Mantle of the Expert, of om in gesprek te gaan over wat deze onderwijsbenadering voor jouw lespraktijk kan betekenen.

 

LEERKRACHTEN LAGER ONDERWIJS • LEERKRACHTEN KUNSTONDERWIJS • LERARENOPLEIDINGEN

SUMMER SCHOOL: Mantle of the Expert #3


Zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019

GROEP 1: drama als leermiddel in het lager onderwijs – o.l.v. Tim Taylor

GROEP 2: verbeeldend onderzoek in het (deeltijds) kunstonderwijs – o.l.v. Bob Selderslaghs


Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019 organiseren het Koninklijk Conservatorium van de AP Hogeschool Antwerpen en de Internationale Kunstcampus deSingel een tweedaagse Summer School voor twee deelnemersgroepen:


1.voor leerkrachten lager onderwijs en professionele bachelorstudenten lager onderwijs – thema: hoe kun je drama als leermiddel aanwenden in de klas?


2.voor leerkrachten woordkunst-drama uit het (deeltijds) kunstonderwijs – thema: hoe kan Mantle of the Expert het artistiek proces en product van je leerlingen verrijken?


Maximum 20 deelnemers per groep maken uitgebreid kennis met verschillende aspecten en toepassingsmogelijkheden van Mantle of the Expert (MoE), een methodiek die drama en onderzoek gebruikt om imaginaire contexten te creëren in functie van geïntegreerd leren. Bij deze aanpak werken leerkrachten samen met hun leerlingen om fictieve settings te creëren die gebruikt worden om kennis, vaardigheden en inzichten te ontwikkelen in verschillende leergebieden. De klasgroep wordt daarbij in het centrum van het leerproces geplaatst.


De voertaal van deze Summer School  voor groep 1 is Engels en vereist geen ervaring met drama. Tim Taylor, dé ambassadeur van MoE in het Verenigd Koninkrijk, voorziet een boeiend programma waarin ruimte is om te leren, te exploreren en te reflecteren.


De voertaal van deze Summer School voor groep 2 is Nederlands en vereist enige ervaring met drama. Bob Selderslaghs, dé ambassadeur van MoE in Vlaanderen, voorziet een boeiend programma waarin ruimte is om te leren, te exploreren en te reflecteren.


Deze Summer School MoE#3 kadert in het doctoraatsonderzoek ‘MoE 2.0 – van verbeeldend onderzoek tot artistiek product in kunsteducatie’ dat Bob Selderslaghs voert aan het Koninklijk Conservatorium en de UA. Meer info over over de methodiek, de docenten & hun publicatie “Mantle of the Expert. Een handleiding voor beginners. Drama als leermiddel in het lager onderwijs” (Garant, 2018) vind je op op deze website.


Praktisch:


  • Aantal deelnemers: minimum 7/ maximum 20 per groep
  • Voertaal: groep 1 – Engels (basiskennis) / groep 2 – Nederlands (grondige kennis)
  • Docenten: groep 1 – Tim Taylor / groep 2 – Bob Selderslaghs
  • Inschrijvingsgeld: 90 euro
  • Inbegrepen: 2 day course met lunch (soep & belegd broodje) + koffie, thee & water tijdens pauzes
  • Data: 24 en 25 augustus 2019 telkens van 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u
  • Locatie: deSingel Internationale Kunstencampus, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
  • Deadline voor inschrijven: 15 juni 2019
  • Contactpersoon:Bob Selderslaghs


REGISTRATIELINK:


MANTLE OF THE EXPERT 

is a dramatic-inquiry approach to teaching & learning invented by Dorothy Heathcote MBE (1926-2011)

make-believe

CONTACT


Bob Selderslaghs

De Boeystr. 8

2018 Antwerp BE

bob(@)mantleoftheexpert.be